سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
کد خبر: 245529
۲۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۵

چاپ نخست كتاب «سيماي آرماني طلبه در نگاه مقام معظم رهبري» نوشته محمد عالم‌زاده نوري از سوي موسسه بوستان كتاب دفتر تبلیغات اسلامی منتشر و روانه بازار نشر شد.

 به گزارش سرویس علمی ـ فرهنگی مرکز خبر حوزه ، اين كتاب در جست‌و‌جوي «سيماي آرماني طلبه» و «نظام‌واره طلبه مطلوب» از بيان رهبر معظم انقلاب  است و به بررسي الگوي جامع شخصيت طلبه در ابعاد اخلاقي، علمي و اجتماعي مي‌پردازد.

اين نوشتار بر آن است كه با استفاده از ارشادات رهبر فرزانه انقلاب، سيماي مطلوب طلبه را ترسيم و افق دوردستي را كه طلبه با تلاش و تكاپو بايد در جان خود محقق سازد معلوم كند. يعني بيان كند «طلبه مطلوب» چه ويژگي‌ها، برخورداري‌ها و دارايي‌هايي دارد.

اين اثر، عمده نگاه خود را به حيات خود طلبه، فارغ از تشكيلات و سازمان روحانيت معطوف ساخته و مخاطب خود را تنها آحاد طلاب نه مديران و برنامه‌ريزان و كارگزاران و مسوولان حوزه  قرار داده است. گرچه بي‌ترديد همه مديران و سياست‌گذاران حوزه به اين نگاه نياز دارند.

مقام معظم رهبري در چهارم فروردين 1369 در ديدار با فضلا و طلاب و روحانيون مشهد فرمودند: «هيچ وقت جامعه علمي شيعه در طول تاريخ، به قدر امروز از لحاظ كميت بزرگ نبوده است. هيچ وقت از لحاظ قدرت، به قدر امروز، كارآمد و صاحب قدرت سياسي و اجتماعي نبوده است. هيچ وقت به قدر امروز، تمكن مالي و ساير امكانات مرغوب جامعه ـ ‌مثل رسانه‌ها و منبرها و مطبوعات و امثال اين‌ها نداشته است».

هيچ وقت به قدر امروز، در دنيا معروف نبوده است. هيچ وقت به قدر امروز، مورد احترام و تجليل آحاد انسان‌ها ـ‌اعم از مسلمان و غير مسلمان ‌ـ و مسلمين ـ‌ شيعه و غير شيعه ‌ـ نبوده است. هيچ وقت به قدر امروز، دشمن نداشته است؛ چه كميت دشمنان، چه كيفيت و قدرت و مكانت سياسي و اجتماعي و نظامي قدرت‌ها. و بالاخره هيچ وقت به قدر امروز، مسووليت بر دوش خود نداشته است.

اگر امروز قدرت و معروفيت‌مان از هميشه بيشتر است، رسانه و وسيله گفت‌وگوي با مخاطبان و مستمعان، بيشتر در اختيارمان است، دوستان بيشتري داريم، پول و قدرت مالي بيشتري داريم و بقيه اموري كه امروز بيشتر داريم ـ‌مثل جمعيت‌مان، آحاد روحانيون از بزرگ و كوچك و از اين قبيل‌ـ به همين نسبت، مسووليت‌مان هم بيشتر است.

 حوزه علميه به عنوان يك نهاد آموزشي و پرورشي، اين رسالت سنگين را بايد با تربيت نسل جديدي از طلاب دنبال كند. طلابي كه از نصاب شرايط و ويژگي‌هاي علمي و عملي خاصي برخوردار باشند و قابليت تحمل اين بار گران را داشته باشد. اين اثر مي‌كوشد تا اين ويژگي‌ها را به تفصيل در سخنان رهبر انقلاب جست‌وجو كند تا هر طلبه‌اي در امتداد اين جريان تاريخي، طرح كلان خودسازي صنفي خود را بيابد و براي ايفاي چنين نقشي دستور عمل داشته باشد.

«جامعيت اخلاقي، علمي و اجتماعي»، «بايسته‌هاي اخلاقي، معنوي و شخصيتي»، «بايسته‌هاي علمي»، «بايسته‌هاي اجتماعي» و «بايسته‌هاي اقشار خاص حوزوي»، عناوين فصول پنجگانه اين اثر به شمار می‌رود.

چاپ نخست كتاب «سيماي آرماني طلبه در نگاه مقام معظم رهبري(مدظله‌العالي)» در شمارگان 2000 نسخه، 192 صفحه ريال راهي بازار نشر شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha